Mse otthona

Élem az életem, néha morgolódok

7 év…

Posted By mse on November 4, 2007

… hosszú idő, nem is biztos, hogy mindenre emlékszem. Pe kérte:
2001.

2. éve élek együtt M-el (márc. 11. az évf), aki nyomatékosan megkér, hogy hagyjak fel az éjszakai melóval, és inkább tanujak. Még mindig a Kandó padjait koptatom, de mostmár az érdeklődés mellé szegődött a csakazértis. Ebben az évben már nincs assembly, így van esélyem a sima továbbjutásra. Az Örsön lakunk még, szellemivetélkedős bulikat rendezünk nagymamám lakásában. Ő már 4 éve fekszik a korházban, a nagypapám már 13 éve nem él. Anyu egyre többször veszekszik apuval. Anno velem tette ezt, de mivel már nem lakom otthon…

2002.

3. éve élek együtt M-mel. Ez már valódi együttélés, már egy napot sem töltök koleszban. Kooperatív évemet töltöm a Kandón. Heti egy nap suli, 4 nap meló s Selectrade-nél. A nyári vizsgaidőszakban “Jó” minősítésű diplomát szerzek. Szeptemberben megszüntetik a csoportot, ahol dolgozom, sírva megyek M-hez. Október 1-től egy fordító irodában dolgozom rendszergazdaként. Apu ideiglenesen elköltözik anyutól, de nem elég erős ahhoz, hogy sokáig bírja egydül, így visszakölözik. Eladjuk a lakást az Örsön és kiköltözünk Rákoshegyre. A karácsonyt már a házban töltjük, 27-én vendégül látjuk a szüleimet. Apu ekkor látja először és utoljára a házat. Sajnos nem sok látszott a kertből, mert havas volt minden. A fákról érdeklődtem tőle (mégiscsak faipari mérnök).

2003.

M és én a 4. évünket kezdjük meg és megbeszéljük, hogy jöhet a gyerek. Ez az év egyetlen pozitívuma. Apu egyre kevesebbet jár be dolgozni, sőt már az ágyból is alig kel ki. Február közepén bár még ellenáll, amennyire tud, de korházba kerül. Még magánál van aznap, de aztán diabetes komába kerül. Sokmindenből láthattuk volna, hogy cukros, de nem láttuk. Bekerült az intenzívre, ahol néhányszor még kinyitotta a szemét, de önállóan már nem volt képes lélegezni. Április 4-én reggel hívtak a korházból, hogy hajnali 1-kor megállt a szive, és ugyan ők próbálkoztak, de már nem tudták újraéleszteni. Előtte való nap én voltam nála utoljára látogatni. Innentől kezdve az év durva mélyrepülés. Elvesztettem M mellett az egyetlen embert a családban, akivel szót értettem és akit szerettem. Májusban átveszem apu minicégét, hátha lesz belőle vmi. Novemberben megműtenek. 4 daganatot szedtek ki belőlem, mind jóindulatú. Varratszedés, 6 hét otthon, depresszió.

2004

Mélyrepülés folytatódik. M az egyetlen biztos pontom. Januárban közös megegyezéssel eljövök a fordító irodából. Totál K.O. Februárban új meló De ez már valami más. Tesztelés. Sose csináltam még ilyet. M barátja segítségével kerültem be, aki azt mondta, hogy tanuljam meg a szakmát, sokra viszem még vele. Hát igyekeztem mindent ellesni, amit lehetett. Május végén vége a projektnek, amire felvettek, júniusban új meló. Innentől kezdve kezd minden kicsit jobb lenni. Elkezdem az első blogomat. Eladom a lakásomat. A kapott pénz egy kis részéből megveszem bogyókát és a laptopomat. Beleszeretek az üvegfestásbe. Karácsony, szilveszter nálunk.

2005.

6. évünket kezdjük M-mel. Depressziónak és társainak nyoma sincs. B lett a cég másik fele. Rigófészek épül a kút fölé, és innentől kezdve egész nyáron a porontyokat lessük. II. Fülöp lelép a kertből. Elkezdjük tervezni az új házunkat, ami a régi helyére épül. Majdnem ismét műtőasztalon végzem, de megúszom. Kiderül, hogy van még két rokonom Livia és a tesója. Semmi extrára nem emlékszem. Karácsony, szilveszter nálunk.

2006.

7. évünk M-mel. Továbbra is imádom :) Kiderül, hogy cukros vagyok (mily meglepő) Orvos váltok gyerek ügyben. M beleszeret a madárfotózásba, így minden hétvégén kijárunk madarazni a reptér mellé (én a vasmadarakat lesem) Elkezdődött a házépítés, és átköltöztünk az albiba. A blogom átköltözött ide. Munka ügyben minden jól alakul egészen év végéig. Újabb idegi mélyrepülés. Elkezdtünk ládázni. A karácsonyt picike fával ünnepeljük, szilveszter B-nél, előtte életem első földrengése.

2007.

M-mel a 8. évünk együtt. Amúgy totál idegbaj. A melóhelyi problémák sehogy sem akarnak úgy megoldódni, ahogy én szeretném. Én pedig félek a változástól, sokat sírok, sokat veszekszem, idegeskedek. Februárban felmondok, és márciusban kezdek a Nav N Go-nál. Beköltözünk.
Szuper meló egy megszállot, szakértő csapattal. Első 32 órás munkanapom, amit nem sokkal később egy 21 órás követ (de még mindig messze vagyok a projekt managertől ;) ) kedves céges ajándékok.

Mostanában megmagyarázhatatlan dührohamok. Talán a fáradtság.


Comments

15 Responses to “7 év…”

 1. Blogba irás helyett emailt küldtem.

 2. puncsos says:

  Én sem tudok hozzászólni sokat, komoly egy bejegyzés. Egyszer majd én is összeszedem az elmúlt éveimet így. Pont elég mondat, több duma már nem tenné ilyen jóvá ezt a posztot. Nem is tudom, mióta olvasom a blogodat, talán még a dana-n volt, vagy hol, de ilyen bejegyzést még nem láttam eddig. Komolyan grat!

 3. mse says:

  Koszonom…

 4. johnnie says:

  abstracted@notwithstanding.punctuated” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 5. randall says:

  prolongation@prognostication.hesitation” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 6. Glen says:

  findings@crushers.luger” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 7. Gordon says:

  explodes@banishes.expand” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 8. Warren says:

  tyrannize@ostentatious.satirist” rel=”nofollow”>.…

  good!…

 9. nelson says:

  progressivism@bag.segregated” rel=”nofollow”>.…

  good info!…

 10. ben says:

  improbable@frank.generality” rel=”nofollow”>.…

  thank you….

 11. Dana says:

  polarization@swarm.toynbee” rel=”nofollow”>.…

  thank you!!…

 12. isaac says:

  polyesters@waffles.epoch” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 13. sean says:

  greenwood@mommor.subordinator” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 14. Clifford says:

  obverse@bauhaus.dad” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 15. Hugh says:

  trademark@bucks.settings” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.