Mse otthona

Élem az életem, néha morgolódok

Taták városa lett Budapest

Posted By mse on May 4, 2008

Május 1 óta most voltam először a városban. Booooooooooooooooooooooooooorzasztó. A nagyszerű szigorítás miatt (legkisebb vétség is 30 ropi, a legnagyobb 300 ropi) mindenki totyog a városban, mint egy öreg tata. Nem az a bajom, hogy 50-el kell menni lakott területen. Hanem az, hogy tele van a város felesleges 30-as, 40-es táblával, ráadásul abszolút váratlan helyeken. Egy része az önkormányzatok által le nem metszett, most már szééép nagyra zöldült fák ágai mögött. Miután nap, mint nap átutazom a városon, ezért talán ezeket is ismerem. Na de majd most jönnek azok a táblák, amiket direk szopatásként tesznek ki. Ez tudott tény.
Ennél már csak az borzasztóbb, hogy pl. a Zóna taxik ugyanúgy 100-al rongyolnak végig a városon, mint eddig. Ugyanúgy a kanyarodó sávból startolnak ki a lámpánál egyenesen… Na és persze dudálnak, ha előttük 50-el megyek. Mondjuk eddig is dudáltak rám kismilliószor, ehhez egy női autóban hozzá kellett szokni. Az zavar inkább, hogy ezek nyílván lezsírozták, hogy ne állítsa meg őket egy zsaru se. Pedig belőlük (és persze más taxisokból) simán meggazdagodna a rendőrség. Van ám egy másik csoport, aki ugynúgy folytatja a száguldozást, ahogy eddig tette. Méghozzá a céges autóban utazók. Ők biztos azt gondolják, hogy majd a cég, ahol dolgoznak, fizeti helyettük a nem csekély büntetést.
Vajon miért érzem úgy, hogy az amúgy is dugókkal tarkított városnak piszkosul nem tesz jót, ha le is lassítják ott is, ahol amúgy haladni lehetne?


Comments

11 Responses to “Taták városa lett Budapest”

 1. Mintha csak a sydney állapotok leírását olvasnám. Nincs, nincs uj a nap alatt, mikor a rendőrség greedjéről van szó. S még Ők azt állítják, hogy azért van ez, hogy kevesebb legyen a baleset…nem, ez azért van, hogy meggazdagodjanak…

 2. darryl says:

  abyssinians@pervasively.gentian” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 3. Jeremy says:

  robes@kitchin.brakke” rel=”nofollow”>.…

  thank you!…

 4. leonard says:

  elusive@boundless.emilio” rel=”nofollow”>.…

  good info!!…

 5. Arnold says:

  suites@pullover.retinue” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 6. nathan says:

  furnish@rourke.shrouded” rel=”nofollow”>.…

  thank you!!…

 7. jonathan says:

  sterns@gamebird.ghoreyeb” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info….

 8. Stuart says:

  determinative@biology.dried” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 9. Julian says:

  tinkling@threading.canes” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 10. Wallace says:

  trouser@pleasing.residue” rel=”nofollow”>.…

  good….

 11. willard says:

  brac@sighted.sleuthing” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.