Mse otthona

Élem az életem, néha morgolódok

Posted By mse on October 4, 2008

Nehéz volt billenytűzetet ragadni. Kavarognak a szavak a fejemben, és nehezen alakulnak értelmes mondattá. Még most is percek telnek el két mondat leírása között.
Csalódtam…hihetetlenül nagyot csalódtam.
Mindenemet odaadtam. Az időmet, a tudásomat, az összes erőmet, az éjszakáim nagy részét, és hasonlóra kértem a csoportban sokakat. Néha vért izzadtunk együtt egy-egy időre elvégzendő feladatmennyiséggel. Sokszor, ha hazajöttem, csak egy vacsorakészítés választott el attól, hogy ismét visszatérjek a napi teendőmhöz. Nem kényszerített senki, szeretem csinálni. A szeretem szó talán nem is elég kifejező. Cserébe kaptam sokmindent. Nagy részükre semmi szükségem nem volt, de ha kértem olyat, ami tényleg kellett, azt is megkaptam.
Aztán jött a vihar és elsöpört sok-sok kollegát. Volt, akinek távozásával egyetértettem, volt, akiével nem, de én csak egy hangya vagyok a sok közül. A csapatomat bíztattam, hogy ez csak átmeneti állapot, és akik maradtak, azok azért maradtak, mert erősek és nagy szükség van rájuk. Rajtunk múlik, hogy javul-e a helyzet vagy nem.
Azt vettem észre, hogy megértettek, megértették a helyzetet, és nyomták tovább. Rajtam kívül 4 ember nyomta, mint a barom. Ha kértem őket, maradtak lelkesen. Éjjel együtt pizzáztunk, együtt ittuk a kávékat egymás után, na meg az energia italokat. Nevetggéltünk, hangos zene szólt. Olyan hangulat volt, amitől el tudtam felejteni, hogy már tizen/huszonix órája eljöttem otthonról. M meg csak várt. Már néha szomorúan kérdezte, hogy akkor most megint nem jössz haza? De mindent megért az, hogy kész legyünk, hogy megfelelő legyen, hogy mások is megfelelőnek érezzék, hogy megvegyék és szeressék, hogy büszkék lehessünk…Gondoltam úgy is lesz lehetőségem meghálálni annak a 4 embernek, hogy magammal tudtam őket rántani a “bűnbe”. Hiszen így ők sem mentek haza a kedvesükhöz, nem pihentek.

Majd eljött az a nap, amikor belémvégtak egy kést, és megforgatták legalább tízszer. Ráadásul milyen körülmények között? Nem ám odaállnak elmondani, majd sokszor elnézést kérve a megértésünket kérni. NEM… álnéven, kérdezz-felelek játéknak álcázva, csak úgy odavetve. Szóhoz se jutottam. Egyből azokra gondoltam, akiknek emiatt nem tudok adni semmit, amivel kifejezhetném hálámat. Én ugyan is kaptam jutalmat, bár az is munka, de messze egy olyan országban, ahova nem hiszem, hogy másképp eljutnék. Bár állítólag nem kell vízum januártól.
Elmentünk sörözni. Már ott is szomorkás volt a hangulat. Nem emlékszem olyan mondatra, ami nem panasz volt. Max. azok, amikor kaját vagy piát rendeltünk.
Aztán hazajöttem, és elkezdtem mesélni M-nek, hogy mi történt. Sírásba törtem ki. Sokat sírtam, és magyaráztam, hogy miért, és hogy mennyire bánt, hogy nem foglalkoztam M-el többet, hogy nem voltam többet itthon, és hogy fogom ezt most elmondani a többieknek. De különösen annak a 4 embernek hogy nézek a szemébe. Pláne azoknak, akik a múltkor azért nem kaptak, mert majd most….de most se. Azóta nem nagyon mosolygok. Nem tudok…és csak kavarognak a fejemben a gondolatok. Hülyeségeket álmodok, felriadok. Nem tudom mitévő legyek. A dolgomat csinálni kell tovább, a szekérnek mennie kell tovább. DE most szomorúan. Sehol a lelkesedés…iszonyatosan fáj, nagyon nehezen viselem. De ezen még igyekszem valahogy túltenni magam. Szép lassan, idővel… De még egy ilyet már nem viselek el. Még egy ilyet nem nyomtok le a torkomon.

Értem én, hogy kevés a víz, bár már majdnem elég. De ha nyáron nem öntözöd a virágot jobban, nemhogy több virágot nem kapsz tőle, de szimplán elhervad, aztán már hiába lesz vized, nem lesz kit locsolni.

A csapatomnak egyféleképpen tudom most kifejezni a hálámat. Ha megérkezik az ülőgarnitúra, és  lesz hova leülnötök, a vendégeim vagytok. Sütök pizzát és sütit. Csak sört hozzatok.


Comments

10 Responses to “”

 1. hlygyrk says:

  szeretlek….

 2. hlygyrk says:

  es ne felj… fel spiccesen, de kiatalalok fincsit, jot, es nem adom fel…te vagy a legjobb ezt tudnod kell…es a csapatod is nem iaba az aki….

 3. F4 says:

  Az nem fair, ha másokat is megríkatsz, olyan szomorút írsz :) hedzápplz

 4. Ugyaan nem tudom tulajdonképpen, hogy miről is van itt szó, de amit írtál az mesteri! Nem volt a dédnagyapád ujságiró?

 5. mse says:

  De az volt :) :)

 6. Terrence says:

  unfixed@contrabass.dials” rel=”nofollow”>.…

  good info!!…

 7. Nelson says:

  scepticism@kizzie.rome” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 8. Hubert says:

  readjustment@bullish.dabbed” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!…

 9. eugene says:

  hawks@brahms.bah” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 10. Ralph says:

  bartok@mea.bronchus” rel=”nofollow”>.…

  hello….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.