Mse otthona

Élem az életem, néha morgolódok

Alvas

Posted By mse on June 5, 2012

Gondoltam irok errol is.
Az esti rutin koran kialakult mar: furdes - kenegetes/masszazs, ha mar lehetett - etetes - altatas. Az elso heten vele aludtam a baba szobaban a kanapen, de nagyon rosszul ereztem magam M-tol kulon aludva. Igy hat megprobalkoztunk azzal, hogy mindenki szepen a sajat szobajaban alszik. A hiba csak ott volt, hogy mindenaron haton akartam, hogy aludjon, mert tul komolyan vettem a hason altatas tiltasat (SIDS). Hanna viszont ezt utalta. Amig nagyon icipici volt, addig a szopiparnaba + takaroba csomagolva tettuk le. Ez vagy sikerult, vagy nagyon nem. Viszont, ha sikerult, akkor sem tartott az alvas sokaig, mert felebresztette magat. M batran altatta hason, en meg mindig letoltam… pedig hason seperc alatt elaludt, es aludt is hosszan. A kovetkezo lepes nalam az volt, hogy okes, altassuk hason, de amikor mar melyen alszik, akkor forditsuk hanyadt. Hahahaha… nagyon ritka esetben mukodott ez, tobbsegeben felebredt, es kezdodott az egesz elolrol.
Vegul megadtam magam, hason altattunk, es beizzitottuk a legzesfigyelot. Nahaaaaat… igy aludt :) Azota is hason altatjuk el, es tobbsegeben siman el is alszik, am mostansag a mindenfele front miatt trukkokre van szukseg:

 • a legalapvetobb, hogy megfogom azt a kezet, amerre forditja a fejet. Ettol valahogy megnyugszik
 • a kovetkezo szint, amikor a cumit is odaadom
 • ha ez sem mukodik, akkor a kezet fogva, simogatva par percig meg maradok

Van viszont az az eset, amikor semmi sem segit. Ez leginkabb hideg frontoknal van. Ilyenkor kb. az van, hogy semmi sem megy jol. Mar a furdetesnel is sirdogalas van, az oltoztetes komplett horror, az etetes viszonylag siman megy, majd jon a mumus. Bufiztetesnel meg nyugi van, aztan amikor ugy erzem, hogy kint van minden bufi, akkor elindulok lerakni. Mar amikor az agy fole erunk ordit. De en bator vagyok es lerakom. Ordit tovabb. Semmi nem nyugtatja meg, de semmi a vilagon. Se a simi, se a hangom, se a cumi… pedig ilyenkor meg eneklessel is probalkozom (bucsuzik a fules mara, tente baba fals szoveggel, mert mittudomen, hogy van, de mindegy is, a baba ugyse ismeri). Ilyenkor legzesfigyelo kikapcsol, agybol kivesz es apanak odaad, hogy akkor most te jossz, mert az en idegeim mar oda. :) Apa  kezebe veszi, de neki se nyugszik meg sehogyse. Ilyenkor jon a szuloi kreativitas :) Volt mar olyan, hogy attol nyugodott meg, hogy levettem rola a rugit, kigomboltam a bodyt, apa fogta az egyik kezet, anya a masikat es beszeltem hozza. Nem emlekszem mar, hogy mit mondtam, mindegy volt… Talan csak melege volt, bar a nyakanal nem izzadt, sot meleg sem volt… Olyan is volt mar, hogy kivittem a teraszra, ott setalgattam vele, es ez nyugtatta meg. Apa legnagyobb talalmanya viszont az volt, hogy amikor mar minden otletunk elfogyott, ugy dontott, hogy hanyadt fekteti Hannat a kanapera, es mivel ezt utalja, utana nagyon fogja ertekelni, ha ismet hason fekhet. Bejott :)

Hozza kell tennem az egeszhez, hogy nem mindig varjuk meg, mig elalszik, de azt mindig megvarjuk, mig megnyugszik. Igy talan a kesobbiekben is el fog aludni egyedul. Sose altattam el szoptatas vagy etetes kozben, mert nem szerettem volna, ha ehhez hozzaszokik (nyugiszopi brr). Ugy gondoltam, hogy ezzel csak magamat szivatnam meg.

Mindezek utan apa ugyeletben van hajnali 2-ig, ami azt jelenti, hogy ha Hanna felebred, es nem alszik vissza magatol, akkor apa felmegy es megnyugtatja. Szerencsere ez mar nagyon ritkan van, es a legtobbszor 8-10 orat alszik egyben, mint ahogy azt korabban irtam is.

Mar nagyon varom azt az idoszakot, amikor lehet meset olvasni neki, tanitgatni, hogy melyik milyen allat, milyen hangot adnak ki stb… :)


Comments

10 Responses to “Alvas”

 1. Thomas says:

  parted@analyzing.operational” rel=”nofollow”>.…

  thanks….

 2. john says:

  unrestrictedly@molds.ngo” rel=”nofollow”>.…

  good info!!…

 3. Timothy says:

  bentham@unfair.canting” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 4. mario says:

  rey@jeroboams.caliphs” rel=”nofollow”>.…

  спасибо….

 5. Chester says:

  virdon@radhakrishnan.expose” rel=”nofollow”>.…

  спасибо за инфу….

 6. dave says:

  preclude@mee.proletariat” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ!!…

 7. Glen says:

  overwhelming@stoppage.tricky” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ….

 8. Mario says:

  intolerance@integrity.devious” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî!!…

 9. jorge says:

  redwoods@dsm.sheridan” rel=”nofollow”>.…

  thanks!!…

 10. Joel says:

  intrude@pathogenic.oatnut” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.