Mse otthona

Élem az életem, néha morgolódok

21 honapos

Posted By mse on November 27, 2013

Szanom-banom bunomet, hogy ennyire regen irtam… Az tortent, hogy megkezdodott az osz, es bealltunk egy olyan “rendre”, hogy Hanna egy hetet bolcsiben van, 1 hetet beteg. Kozben nyilvan mi is hozunk haza magunknak meg egymasnak nehany virust es bacit, szoval kevesse szorakoztato 2 honapon vagyunk tul. Jartunk egyet az ugyeleten is, ahol a dokineni masodpercekig is elgondolkodott azon, hogy Hannat bent tartja a korhazban. De mivel ivott, evett, amugy jol volt, ezert nem. Amugy akkor epp egy horghurut nem tul boldog tulajdonosa volt, egy tuszos mandula tarsasagaban… Hat… szoval ez a nehez resze a dolgoknak.

Adatokat nem tudok, mert egyszeruen nem tudtunk elmenni a statuszra. 12 foga van mar, es mar jo ideje nem lattam a szemfogaknal mozgast. Nagyon raerosek :) 11+kg, es tobbsegeben 92-es ruhakat hord, mert a 86-osak kezdenek neccesse valni. 21-es csizmat hord. Hetfo ota pedig a normal ruhara bizony rahuzzuk az overalt. Eleinte kicsit robot mozgasa lett tole, de mar megszokta.

A beszeddel kezdenem flagyl 200. Egyre tobb a teljesen kimondott szo, sot 1-2 mondat is van. A legjellemzobb az “Aja, ide!” :D Ha jol emlekszem, akkor a kovetkezo szavak vannak: nem (ez ugye mar regota :) ), ide, oda, ez, az, ez mi?, es ez?, itt, ott, bacsi, cica, aja, apa, Mate (bolcsitars), ures, idetesz, kuka, busz, es a hangutanzok: vauvau, miau, kakukk, huuuhuuu, szzz (kigyo), cincin, csipcsip, beee. Ha elfelejtettem valamit, majd potlom :)

A bolcsi tovabbra is bejon neki. Szeret ott lenni, sokat tanul a nagyobbaktol. A paros labbal ugralas mellett megtanulta a nyusziugrast is pl. A tarsai szeretik. Van egy Milan nevu kisfiu, akinek az anyukaja “panaszkodott”, hogy a fia minden reggel mondogatja, hogy Hanna, Kata, Hanna, Kata… egeszen addig, mig be nem ernek a bolcsibe :D
A kepek alapjan, mindenben resztvesz… legyen az gyurmazas, szinezes, hangszeres enekles/tancolas, formakiszuras stb. Dec. 13-an lesz karacsonyi unnepseg, amire keszulnek a csoppsegek valami meglepetessel :) Volt fotozas is, az eredmenyet annak is ott kapjuk meg.

Poharbol iszik (kiveve az esti tapszer), nagyon sokmindent eszik, szerencsere minimalisan valogat. Legtobbszor a kenyerhej marad meg, vagy a krumpli. Szereti a savanyu uborkat is :) Lecsusszannak meg a regi dolgok is, mint pl. sutotokfozelek, ceklafozelek, de bevallalja siman a vadast zsemlegomboccal is :) Eszik lazacot, marhaporkoltet… szoval igazan semmi panaszom nincs. Levesbol is megy minden. Megkostolta a gombat is vegre, es az is csuszik. Ami viszont meg mindig tiltolistas, az a teljes tej, es az olajos magvak. A tehen tej amugy sem tunik fontosnak, sot… segiti a nyaklerakodast, ami elosegiti a felso leguti megbetegedest, amibol amugy is van eleg… A magvaknal meg a felrenyeles eselyet latom nagynak… evett mar pestot, es abban van pl. kesudio, szoval azon tulvan :)

Egyre tobbet sundorog a konyhaban velem. Felultetem a pultra, es tesztat dobal a fazekba, vagy paradicsom darabokat a porkoltbe, vagy zoldsegeket a levesbe :) De akkor is imad ott ulni, amikor a szendvicset csinalom. Ennek egyre tobbszor az az eredmenye, hogy mar a pulton meg is eszi… sebaj :) Hetvegen egyutt fogunk sutogetni, mar le is uritettem a konyhaszigetet. Valami olyat sutok majd, amit gyurhat, kiszurhat, pakolaszhat… es persze amitol nyakig lisztes lehet :)

Megvan a kedvenc allatkaja is, ami nelkul nem megy sehova, de SEHOVA. Egy cica :) Megy vele a bolcsibe, jon setalni, vasarolni, enni, furdeni, es persze aludni. Termeszetesen azonnal beszereztunk egy potcicat is, ami ugyan mas szinu anyagbol van, de szerencsere csereszabatos :)

Hat igy…


Comments

18 Responses to “21 honapos”

 1. julius says:

  bidder@hovers.manitoba” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 2. herbert says:

  cooke@comment.kombo” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!…

 3. dana says:

  jist@itch.starre” rel=”nofollow”>.…

  tnx….

 4. lewis says:

  encouragingly@ancistrodon.ebony” rel=”nofollow”>.…

  спс за инфу….

 5. Max says:

  lolotte@davidsons.wailbri” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 6. ricardo says:

  pens@armful.vilas” rel=”nofollow”>.…

  thanks….

 7. phillip says:

  blunt@sierras.slat” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ….

 8. peter says:

  clients@bee.personified” rel=”nofollow”>.…

  good info!!…

 9. jared says:

  predecessors@telephone.ramps” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!!…

 10. Nathaniel says:

  conveyance@burl.willing” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!…

 11. greg says:

  chipped@polio.sih” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 12. Vernon says:

  bhoy@bales.druggan” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ….

 13. Felix says:

  singers@halo.genres” rel=”nofollow”>.…

  good….

 14. Alvin says:

  schoolroom@repair.berkeley” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ!…

 15. gilbert says:

  mysteriously@officielle.generators” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 16. Jimmie says:

  overlooks@boardinghouses.foibles” rel=”nofollow”>.…

  thank you!…

 17. Ralph says:

  goats@noise.commit” rel=”nofollow”>.…

  good….

 18. travis says:

  furtively@jurists.ologies” rel=”nofollow”>.…

  tnx….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.