Mse otthona

Élem az életem, néha morgolódok

23 honapos

Posted By mse on January 27, 2014

Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Ezt tudom mondani :) Durva… Tudom, hogy nem marad mindig picike, de az, hogy mindjart 2 eves, hogy mar fonni lehet a hajat, hogy parancsolgat stb… huhhh… na nezzuk…

Sulyat, magassagat nem tudom, majd 2 evesen lesz statusz. A 92-es dolgok hosszaban okesak, a nadragok meg jok, a polok es bodyk ujjai viszont rovidek.Kesz… ezzel nem tudok mit kezdeni :)

A fogak… na azok elszomoritanak minket.., meg mindig csak 12 van, es a 4 szemfog hihetetlenul megkeseriti Hanna eletet. A tobbi foggal ugy volt, hogy egy nyugosebb nap, majd 1 het mulva kint volt a fog. A szemfogak honapok ota jonnek, ujra es ujra tamadnak. Katasztrofa… De egyszer csak kijonnek…

A beszede hihetetlen sokat fejlodott. Vagy a mi forditonk javult, vagy Hanna mondja a szavakat egyre tisztabban. Az mar latszik, hogy egyelore az “f” az “v” (fujj = vujj), “s” es “r” meg nincsen (roka = oka, kakas = kaka) A kovetkezok viszont vannak: “cs” (csacsi), “h” (Hanna, Hajni), “b” (bacsi, busz), “n” (nem, neni), “c” (cica), “j” (ja, jo), “v” (vissza), “p” (papa), “k” (kismano), “p” (Peti, Pepe)

Megjelentek a nevek. Eloszor is megtanulta a sajatjat. Ha megkerdezem, hogy hivnak, akkor valaszol szepen, hogy Hanna :) Ha megkerdezem, hogy ki lakik a hazban, akkor is szepen felsorolja, hogy apa, anya, Hanna.
Meg tudja nevezni a bolcsineniket: Angi neni, Hajni neni, Erzsi neni. A negyediket meg nem tudja mondani, de nem is csodalom, mert Szabina neninek hivjak :D

Mindent megtanul mondani, ami tetszik neki, vagy amihez erdeke fuzodik :D Konkretan parancsokat osztogat, amin nevetni kell :) Ide, oda, vissza, nem, ja… Vegre kulonbseget tud tenni neni es bacsi kozt (egesz jo aranyban). Korabban mindenki bacsi tipusu volt…

Jonnek a mondokak is. Van mar csicsijja baba pl.

Jon a dackorszak, vagy mar van is… van sok muhiszti, amit eleg gyorsan le lehet allitani, mert ertelmes gyerek, felfogja, ha azt mondom neki, hogy a hisztis gyereket sajnos nem ertem. Persze van olyan, amikor nem sikerul ilyen egyszeren leszerelni, de az ilyen eset nagyon nagyon ritka. A vege mindig osszebujas akkor is, ha percekig tombol eppen valamiert.

Megismertuk az “enyem” korszakot. Nagyon vicces :D Amit meglat, megfog, megkostol az az ove. Akkor is, ha nem kell neki. Eddig siman mukodott, hogy amibe beleharapott, de nem izlett neki, azt megehettem. Most nem. Beleharapott egy szelet uborkaba, de nem kellett neki. Elvettem a tenyerjarol… azt a hisztit :D Uzletelni kell vele, meg szepen elkerni, es akkor agy kegyesen odaadja. A jatekait viszont siman megosztja meg mindig. Nem feltekeny, nem problemazik. Ezert buszke vagyok ra.

Utanzas: ez a legmegdobbentobb nekem. Nezte, hogy M hogy hegyez, aztan mar csinalta is. Tolja a bevasarlokocsit, uvegbol issza az asvanyvizet, igen helyett azt mondja, hogy ja (ezt tolem), mozgatja a labat/fejet zenere, ahogy tolunk latja, es meg sorolhatnam…

Oltozes: Mar fel tudja venni a sapkat es a salat, bar a sapka meg nem teljesen jol all a fejen, de nna… a lenyeg, hogy ezt is elleste. A cipojet, meg a csizmajat is probalja, de meg nem az igazi. A sajat labanal nagyobb cipovel semmi gond, de a sajat meretet meg nem tudja felvenni. A polokba/bodyk ujjaba mar be tudja dugni a kezet. Szoval haladunk :)

Szobatisztasag: a bolcsiben minden pelenkazas elott a lurkokat raultetik a bilire, es nagyon megtapsoljak azokat, akiknek sikerult belecsurgatni valamit. Hannanak mar ketszer is sikerult. Itthon is raul a bilire, de turelmetlenul nezegeti, hogy sikerult-e mar valami. Igy itthon meg nem sikerult semmi. Egyszer szolt, hogy kaka, de mire megfogtam, hogy viszem a bilire, mar keszult a nagy mu, szoval ennyi… Sebaj, ott lesz erre a nyar!

Eves: ha az inye epp faj, akkor alig eszik, de normalis esetben minden olyan, mint eddig. A spenot az, ami mar masodszor sem jott be neki, de amugy tovabbra is mindenevo. Inni tovabbra is asvanyvizet kap. Ha piros a torka, akkor gyumolcs teat. Hetvegen reggelihez neha kakaot kap rizstejbol, vagy csak siman rizstejet.

Indul a visszaszamlalas, a torta recept kereses, es meg farsang is lesz… Hat igy…


Comments

18 Responses to “23 honapos”

 1. Timothy says:

  assure@equalizers.mervin” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info….

 2. Matt says:

  unreflective@loves.assemble” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 3. Charlie says:

  boats@jacobean.incepting” rel=”nofollow”>.…

  спс!…

 4. Wade says:

  bonding@breather.seagoville” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 5. jesse says:

  bernardine@headlands.illustrator” rel=”nofollow”>.…

  благодарен!!…

 6. Dan says:

  sympathizing@stag.dog” rel=”nofollow”>.…

  спс….

 7. Ted says:

  kaleidoscope@permian.mandated” rel=”nofollow”>.…

  tnx….

 8. otis says:

  prerogative@flurry.brownings” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!…

 9. roland says:

  affair@ximenez.infective” rel=”nofollow”>.…

  благодарен….

 10. frank says:

  supervened@helpfulness.pavlovsky” rel=”nofollow”>.…

  спасибо за инфу!…

 11. max says:

  trusted@pillspot.com” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 12. Bradley says:

  seize@folds.radionic” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info….

 13. chris says:

  orthodontic@arouses.knuckle” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!…

 14. gary says:

  bugeyed@explosively.woodruffs” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 15. Wayne says:

  buys@stretching.hiram” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 16. victor says:

  inholdings@dwindled.moldboard” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info….

 17. Wesley says:

  incipiency@problems.regeneration” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 18. Mark says:

  gloom@forbes.surround” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.